Post paus

Sommaren ger oss andrum. En möjlighet att lägga oss på en gräsmatta, titta mot himlen och pausa tiden. Det är ett tillfälle att njuta av glass och sill eller baklawa och injera och återhämta krafterna medan nyhetsrubrikerna flimrar förbi och där det blir allt svårare att bli chockerade eller ens lyfta på ögonbrynen.
Av Ledarredaktionen
Ledarkrönikan är författad av en samling skribenter med olika bakgrund och erfarenheter, men som delar ett gemensamt mål - att skapa förändring.

Det kommer smygande. Vår acceptans för en vardag som innehåller våld, hot och rädsla. Det otänkbara byts ut mot det självklara och tabu blir till norm.

En klump i magen blir till grus som rinner genom handen, allt svårare att greppa. I känslan av maktlöshet inför utmaningen är det de små segrarna som ger kraft och det är viktigt att bygga upp en motståndskraft mot misslyckande. För vi kommer att missa målet många gånger innan vi förstått komplexiteten i situationen och inte minst vår egna del i den.

Därför är det viktigt med återhämtning. Att hitta utrymme för att själv hitta kraft.
Klyftorna i samhället samt de organiserade brottsligheten har fått gro under en lång tid och vi får vara beredda på decenniers av arbete för att nå ett samhälle som inte präglas av dessa två dimensioner.
Nu när sommaren går in i augusti månad, och många kommer tillbaka från välbehövd vila ser vi fram emot att återigen rulla upp ärmarna för att vända på den negativa utvecklingen som fått breda ut sig allt för länge.

Det börjar bli dags för post paus alltså den tid som följer semestern, låt oss därför hitta ännu närmare former för samverkan, ännu bättre metoder att backa upp varandra, ännu bättre sätt att fira varandra och ännu fler rum där vi tillåts att gråta.

Förorten.nu tar nya andetag och välkomnar er alla att göra det tillsammans med oss. Vi för dialogen här, i våra sociala medier och i alla rum där vi ges inträde. Vi stärker också upp vårt arbete i höst med att möjliggöra för fler att delta i det offentliga samtalet genom att dela på de kunskaper och erfarenheter som vi erhållit som en aktiv röst i debatten. Mer information kommer om det snart.

Dela artikeln:

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *